2009. május 16., szombat

Előzmények

Ez a blog a házunk építéséről szól, kezdetektől, remélem egészen a végéig. :)
3 gyerekes szülők vagyunk és éppen ezért már nagyon vágytunk kertes házra. Eddig egy panelház 8.emeletén éltünk és most végre eljutottunk oda, hogy elgondolkodhattunk egy építkezésen. Másodjára sikerült egy olyan telket vennünk , amire építhetünk is. :) Hiába, no, nem mehet minden elsőre.
Kecskemét melletti községre, Ballószögre esett a választásunk végül, elsősorban a telekárak miatt. Szép, új,most épülő "kertvárosi" helyen sikerült telket találni. Több ismerős is ajánlotta a helyet és nekünk is szimpatikus volt. Remélem hosszabb távon is megbarátkozunk vele hiszen itt lesz az új OTTHONUNK.
A tervező keresgélés után nagy nehezen megszületett a házunk terve. Február elején beadtuk a kérelmet. 2 hónap totális csönd után bementünk érdeklődni az Építéshatóságra és ez volt a szerencsénk. Ugyanis ekkor tájékoztattak, hogy a terv így nem jó és változtassunk rajta. A pincén nem lehet ablak. A vicc, hogy nincs is pincénk. Akkor garázs, végülis mindegy, nem igaz? :))
Szegény Zsuzsa, a tervezőnk leszedte az ablakot, megint várunk, kiderült, hogy az ablakkal semmi gond nem lett volna, az ajtó nem nyílhat a garázsból a lakásba. Ja, értem én, és akkor ezt miért nem lehet elsőre megmondani?
Akkor ajtó kivesz és így talán több napi késéssel mehet a terv végre elbírálásra.
Kérdem én, ha nem megyünk be akkor nem is értesítenek minket, hogy gond van a tervrajzzal, hanem várják, hogy majd csak jelentkezünk? Lehet én vagyok ilyen naív, hogy azt hiszem, hogy ez lenne a normális?
Közben, bejött a miniszterváltás, szocpol törlés és egyebek. Mi meg már majd megőrülünk, hogy minden vacakkal húzzák az időt. 3 gyereknél a szocpol nem kis pénz, minden fillér bele van kalkulálva a házba.

Április 27. postára adják a határozatot! Hihetetlen! Most már csak a szomszédokat kell megkeresni és egyéb intézményeket, de már haladunk előre. talán mégis van az alagútnak vége? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése