2010. április 15., csütörtök

Feljegyzések a kiskertből

Rég nem írtam, mert ahogy kisütött a nap, máris a kertünket próbáltuk alakítgatni. Persze nem haladunk nagyon semmit, de hát lassacskán is alakulgatunk azért remélem.
Bő két hete Maya apuval lerakta a hátsó kerítés oszlopait. Kerítés még nincs kifeszítve, arra már nem jutott idő, ugyanis előtte ki kellett szedni a tűztöviseket. Amikor vettük a telket körbe volt ültetve tűztövissel. vagyis még most is, mert nincs szívem kiszedni őket, mert mégiscsak zöld és növény, de hogy ebből az életben nem lesz sövény, mert annyira ritka, az tuti. Nem beszélve arról, hogy évekig a kutya sem nézett felé, kicsit eldurvultak, no, most jól megnyesegettem őket :)
Hátulról azért kellett kiszedni, mert pont a kerítés vonalában voltak, nem tudtuk kikerülni őket, így menniük kellett. Maradt még így is elég, bőven.A hátsó kertben felrotáltunk egy kis részt, amibe én el is vetettem a hagymát, répát, retket, salátát, kaprot, petrezselymet. Azóta még vár egy csomó magocska, ami elültetésre vár, de ez a vacak idő nem igazán engedte, hogy ez megtörténhessen. Remélem azért nem futunk ki az időből és még egy csomó mindent el vethetek idén is.
Mára már szépen jönnek elő a kis palánták, hogy majd mi érik be, azt nem tudom, majd elmesélem :)
Közben bent is elvetettem március végén a paradicsomot, paprikát, néhány virágot. Ezekből szép kis palánták lettek. A parit már át kellett ültetnem, de nem volt elég joghurtos poharam, hiába nem vagyok még erre berendezkedve :)
A paprikát a hétvégén tervezem átültetni. Jó kis meló lesz mire ezt a rengeteg parit is szétszedtem!

Ezek a képek bő két hete készültek, azóta sokkal nagyobbak és szebbek a palánták. Nagyon várom már, hogy kikerüljenek a kertbe és szüretelhessünk :)

Ez a kis kép a bejárat melletti kiskertet mutatja. Az újdonsült barkafűzzel, vagyis húsvét előtt kaptam. Azóta visszavágtuk és hozza a szép zöld leveleit. A kiskert pedig kapott szép ágyásszegélyt, és sokkal rendezettebb képet mutat, de most nem volt időm fotózni.

Szerdán jó nagy vihar volt erre. én épeen bevásároltam :) apa meg gyerekekkel itthon. Ezeket a fotóket készítették. Minden évben sikerül egy ilyen szivárványt lencsevégre kapni. Azt mondták ez most innen indult az utcából és gyönyörű volt. Hát el tudom képzelni!

Gyerekszobánkba hosszas kínlódás után végre szőnyeg került. Gyapjút szerettem volna, de sehol nem találtam olyan igazán tetszőt, vagy az ára nem tetszett. :(
Aztán végre a Baumaxban megpillantottuk ezt. gyapjú és akciós volt, merthogy drágább még iyg is, mint a sima szőnyeg és nincs rá kereslet. Hú , de megörültem. Azóta a szobát díszíti és szerintem passzol a fali matricához.

A baj csak annyi, hogy állítólag nem lehet 3! hónapig porszívózni a gyapjú szőnyeget. Hát szöszölődik rendesen, mert új, de hogy fogom kibírni 3 hónapig?
Megoldódott a függöny problémánk is, végre van függöny az ablakon és a konyhába is sikerült turiznom szépet.
Ha Maya végre felrakja és én meg megvarrtam, megmutatom azt is.


1 megjegyzés:

  1. He-he, majdnem ugyanilyen képeink vannak nekünk is erről a szivárványról, ugyanis ekkor épp Zsuzsáéknál voltunk, tudod, 2 házzal odébb.:-))Én is fényképeztem.:-)

    VálaszTörlés