2011. július 13., szerda

Terasz burkolás

Végre elkészült az egyik teraszunk. A beton alapokat már régebben elkészítették, Maya, Apu és Öcsi.Ügyesen végig betonozták a 2 * 18 nm2-es alapokat.
Június végén pedig a keresztapám segített lerakni a téglaköveket. Eredetileg bontott téglát szerettünk volna, de sajnos nem volt elég belőle itthon, így kihasználva az egyik áruház nagy kedvezményét beruháztunk a Barabás Téglakőre. 
Hát nem bántuk meg, nagyon szép lett, igazán rusztikus, nagyon tetszik. A másik terasz  is ilyen kővel lesz lerakva, remélem hamarosan :))



2 megjegyzés:

  1. Kedves Zorka4 ! Hasonló teraszt álmodtam én is a kertünkbe . A terasz betonozási munkáival meg is volnék , eredetileg azt gondoltam , hogy majd flex csemperagasztóval ráragasztom a téglaköveket , de az ön képeiben egy egyszerűbb megoldást véltem felfedezni (sóder ágyba rakás ) . Azt szeretném megkérdezni , mert sajnos az a képekből nem derül ki , hogy a terasz szélén a legszélső-legutolsó sort miként rögzítették ?
    Köszönettel : Szabó Árpád

    VálaszTörlés
  2. Kedves Árpád,
    a terasz alapja nekünk körben zsalukőböl volt kirakva, betonnal beöntve. maga a terasz belső része homok, majd sóderágy, és úgy ment rá a téglakő, utána pedig a rések kitöltésére a marozsi homok. Az utolsó sorok körben, nálunk is csemperagasztóval lettek rögzítve a zsalukövekhez, így összefogja az egészet. :) Remélem érthetően sikerült elmondani, ha kérdése van még, szívesen válaszolunk :)

    VálaszTörlés