2012. május 27., vasárnap

Új lakók

Tegnap kimentünk az állatpiacra szétnézni. Mondtam a gyerekeknek csirkét nézünk, se nyulat, se kacsát, sem kutyát, haza nem hozunk...hát azt nem is, hazajöttünk 1 kotlóssal és 20 kiscsibével akik kb. 3 hetes korúak.
7 kiscsirke másik állományból való, azoknak már nem hoztuk el az anyját, bár egy kicsit sajnálom, de marha drágán adta a pasi.
A kiscsirkék jöttek, mert volt köztük fekete és kopasznyakú is, és teljesen beleszerettünk. :))) Ezek között van kisebb is, ismerősöm szerint, ezek nincsenek 3 hetesek, alig van még szárnytolluk, szinte pihések ott is, csak éppen növöget kifelé. persze ha én ezt tudom, akkor lehet el sem hozom, mert nem értek hozzá annyira.
Kotlósanyu szépen befogadta őket, a tegnap délutánt együtt töltötték egy nagy dobozban, mert készült a külön helyük, amig nagyobbak lesznek és megszokják a régiek.
Erre valamelyik véreset tojt, én meg betojtam ijedtemben, megnéztem a neten, ez lehet valami kokcidiózis is, és különszedtem őket, nehogy valami bajuk legyen, így most szegény 7 kispipi lámpa alatt dobozban csücsükél, a többi pedig anyával birtokba vette a játszótér kisebb sarkát.
Vicces volt a kakas, amikor a fehér kotlóst beengedtem a pitvarba, mert oldalazva akart támadni, érdekes, ilyet sem láttam még. :)))
Zorka meg felemelte a kotlóst, mert szelíd a drágám, és viszi a tyúkhoz, hogy gyere ismerkedjetek meg.
Erre ezek elkezdték csípni egymást, úgy megijedt szegény csajszi majd eldobta a tyúkot :))
Mondtam neki, ez így nem fog menni, de nem baj, úgy örülök, hogy foglalkoznak velük, és szeretik, mennek ki a tojásért, várják, hogy tojjon már végre.
Eddig 13 tojásunk van az egy tyúkocskától, szinte mindennap tojik.

Mutatok néhány képet a jövevényekről.


Még dobozban és mind a 20an

Elásták magukat a homokban rendesen :)))


Cirmit már csak így tudtam megörökíteni, ahogy osont, hogy vadásszon, mert kiscsirkére fáj a foga
Itt már csendesen pihen, ajánlom neki, hogy nyugiban maradjon. Kotlós is szépen felfújta magát mikor támadni akart.

Csináltunk egy videót is, de nyilván óriási a mérete mert nem akarja feltölteni, pedig annyira cuki voltak ahogy rögtön a porba ásták magukat és mind szürke lett szinte :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése